Godverdomme, Weer Reclame! https://www.godverdommeweerreclame.com Gaan we nu echt NOG meer reclame tonen ja? Fri, 11 Oct 2024 07:56:44 +0000 nl-NL hourly 1 https://www.godverdommeweerreclame.com/wp-content/uploads/2021/01/cropped-tv-32x32.png Godverdomme, Weer Reclame! https://www.godverdommeweerreclame.com 32 32 Hoe rendabel is Youtube-reclame voor Google? https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/hoe-rendabel-is-youtube-reclame-voor-google https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/hoe-rendabel-is-youtube-reclame-voor-google#respond Fri, 11 Oct 2024 07:56:44 +0000 https://www.godverdommeweerreclame.com/?p=119 YouTube, het videoplatform dat door miljarden mensen wereldwijd wordt gebruikt, is al jaren een van de grootste inkomstenbronnen van Google. Maar hoe winstgevend is het daadwerkelijk voor het bedrijf? Er zijn veel factoren die bijdragen aan het succes van YouTube-reclame, van kijkcijfers tot de waarde van advertenties. Een diepere blik onthult interessante inzichten in hoe ...

>>Read more

The post Hoe rendabel is Youtube-reclame voor Google? first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
YouTube, het videoplatform dat door miljarden mensen wereldwijd wordt gebruikt, is al jaren een van de grootste inkomstenbronnen van Google. Maar hoe winstgevend is het daadwerkelijk voor het bedrijf? Er zijn veel factoren die bijdragen aan het succes van YouTube-reclame, van kijkcijfers tot de waarde van advertenties. Een diepere blik onthult interessante inzichten in hoe Google zijn geld verdient via YouTube en hoe de reclamebusiness functioneert op het platform.

Hoe werkt het advertentiemodel van YouTube?

YouTube biedt adverteerders verschillende manieren om hun advertenties aan een breed publiek te tonen. Denk hierbij aan skippable en non-skippable ads, bumper ads, en gesponsorde video’s. Dit model is vooral aantrekkelijk voor bedrijven vanwege de mogelijkheid om specifiek te targeten op basis van leeftijd, locatie, interesses en gedrag van de kijker. Hierdoor kunnen bedrijven gericht adverteren en krijgen ze waar voor hun geld.

Daarnaast zorgt YouTube ervoor dat advertenties naadloos geïntegreerd zijn in de gebruikservaring van de kijker, waardoor de drempel om advertenties te accepteren lager ligt. Dit draagt bij aan een stabiele inkomstenstroom voor Google. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn; adverteerders moeten voortdurend investeren in het optimaliseren van hun campagnes om het meeste uit hun budget te halen. Google zelf profiteert van de flexibiliteit van zijn advertentiemodel, waardoor het zich kan aanpassen aan veranderingen in de markt en de behoeften van adverteerders.

Waarom adverteerders kiezen voor YouTube?

Voor veel bedrijven is YouTube de ideale plek om hun merk te promoten. Het platform heeft immers meer dan 2 miljard maandelijkse gebruikers, die samen dagelijks miljarden uren aan video’s bekijken. Dat betekent dat er altijd wel een doelgroep te vinden is die geïnteresseerd is in een bepaald product of dienst. Of het nu gaat om kleine bedrijven die lokaal willen adverteren of grote merken die wereldwijd zichtbaar willen zijn, YouTube biedt voor ieder wat wils.

Adverteerders kunnen ook profiteren van de interactiviteit van het platform. Zo kunnen kijkers direct reageren op een advertentie, de website van het adverterende bedrijf bezoeken of zelfs direct een aankoop doen. Het is dus niet zomaar een passieve ervaring. Deze interactieve mogelijkheden maken YouTube-reclame aantrekkelijk voor bedrijven die direct resultaat willen zien van hun campagnes. Maar natuurlijk moet een adverteerder goed weten hoe hij deze tools inzet, anders kan de investering zomaar verdampen zonder het gewenste effect te bereiken.

Hoeveel geld verdient Google met YouTube?

De inkomsten die Google genereert uit YouTube-reclame zijn enorm. In 2023 alleen al rapporteerde Google meer dan $30 miljard aan advertentie-inkomsten via YouTube. Dit bedrag is het resultaat van de vele verschillende advertentievormen die beschikbaar zijn op het platform en de grote verscheidenheid aan adverteerders die bereid zijn te investeren in de zichtbaarheid van hun merk. Bovendien heeft Google in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het verbeteren van de advertentiemogelijkheden op YouTube, zoals geavanceerde targeting-opties en gedetailleerde analyses voor adverteerders.

Toch moet ook worden opgemerkt dat deze inkomsten niet zonder uitdagingen komen. Zo is er steeds meer concurrentie van andere videoplatformen zoals TikTok, die vooral jongere kijkers weten te trekken. Dit zet druk op Google om innovatief te blijven en de ervaring voor zowel kijkers als adverteerders te verbeteren. Ondanks deze uitdagingen blijft YouTube een van de belangrijkste pijlers van Google’s advertentie-ecosysteem, en zorgt het voor een gestage stroom aan inkomsten die het bedrijf helpt groeien.

Wat zijn de kosten voor Google?

Het runnen van een gigantisch platform als YouTube is natuurlijk niet gratis. Google moet continu investeren in servers, bandbreedte, en de ontwikkeling van nieuwe features om de miljoenen video’s soepel te laten afspelen. Daarnaast moeten er ook aanzienlijke bedragen worden uitgegeven aan contentmoderatie om ervoor te zorgen dat het platform voldoet aan de richtlijnen en regelgeving van verschillende landen.

Een andere belangrijke kostenpost zijn de betalingen aan contentmakers. YouTube deelt namelijk een deel van zijn advertentie-inkomsten met videomakers, wat voor veel creators een belangrijk inkomstenmodel is. Deze regeling zorgt ervoor dat er steeds nieuwe en interessante content op het platform komt, wat weer aantrekkelijk is voor adverteerders. Tegelijkertijd betekent het ook dat Google een deel van de advertentie-inkomsten moet afstaan aan deze contentmakers, wat de netto winst iets lager maakt dan het lijkt.

Is YouTube-reclame een blijvend succes voor Google?

De vraag of YouTube-reclame ook in de toekomst rendabel zal blijven voor Google is een interessante. Enerzijds heeft YouTube een sterke positie op de markt en lijkt het platform nauwelijks te stoppen. Maar de digitale wereld verandert snel, en met nieuwe concurrenten op de horizon kan het spel zomaar veranderen.

Een mogelijk risico voor Google is de verschuiving in gebruikersvoorkeuren. Zoals eerder genoemd, zijn jongere gebruikers vaker te vinden op platforms zoals TikTok en Instagram. Google moet voortdurend vernieuwen en inspelen op deze trends om relevant te blijven. Daarnaast spelen privacykwesties en regelgeving rondom dataverzameling een rol. Adverteerders worden steeds kritischer en willen transparantie over hoe hun geld wordt besteed en welke data wordt gebruikt.

Toch heeft Google een sterke troef in handen met zijn diepe zakken en technische kennis. Het bedrijf kan blijven investeren in de verbetering van het platform, zowel voor kijkers als adverteerders. Of dit voldoende is om de groei van de concurrentie tegen te gaan, blijft echter een open vraag.

Hoe kan Google YouTube nog winstgevender maken?

Er zijn verschillende strategieën die Google zou kunnen overwegen om de winstgevendheid van YouTube-reclame te vergroten. Zo zou het bedrijf bijvoorbeeld kunnen inzetten op meer exclusieve content en samenwerkingen met populaire creators. Door unieke content aan te bieden, kunnen ze zowel meer kijkers trekken als adverteerders aantrekken die willen associëren met die exclusieve video’s.

Een andere mogelijkheid is het verder uitbreiden van de betaalde abonnementsdiensten zoals YouTube Premium. Hoewel dit geen directe advertentie-inkomsten oplevert, kan het wel zorgen voor een stabielere inkomstenstroom, zeker als adverteerders hun budgetten verminderen. Bovendien vermindert dit de afhankelijkheid van advertenties, wat handig kan zijn in tijden van economische onzekerheid.

Daarnaast kan Google blijven investeren in AI en machine learning om advertenties nog gerichter en relevanter te maken. Dit kan de effectiviteit van campagnes verhogen, wat weer aantrekkelijker is voor adverteerders. Denk aan algoritmen die niet alleen rekening houden met demografische gegevens, maar ook met de context van de video en het gedrag van de kijker.

Wat betekent dit voor de toekomst van online adverteren?

YouTube heeft de manier waarop bedrijven online adverteren veranderd. Vroeger was televisie de plek voor grote merken om hun advertenties te plaatsen, maar nu is YouTube voor veel adverteerders de nieuwe standaard. Deze verschuiving heeft ook invloed op hoe bedrijven hun marketingstrategieën vormgeven. Ze moeten rekening houden met een jonger en diverser publiek dat steeds meer tijd online doorbrengt.

Toch is de toekomst van online adverteren niet zonder uitdagingen. Ad-blockers worden steeds populairder en zorgen ervoor dat een deel van de advertenties niet wordt gezien door de doelgroep. Dit zet druk op Google om alternatieve advertentiemogelijkheden te verkennen en kijkers te verleiden om toch advertenties te accepteren.

De toekomst van online adverteren hangt ook af van de manier waarop technologieën zoals virtual reality en augmented reality zich ontwikkelen. Stel je voor dat je in de toekomst via YouTube niet alleen een advertentie bekijkt, maar deze ook beleeft in een virtuele ruimte. Dit soort innovaties kan nieuwe mogelijkheden bieden voor adverteerders en zorgen voor een frisse wind in de wereld van online advertenties.

Wat kunnen adverteerders leren van het succes van YouTube-reclame?

Bedrijven die willen adverteren op YouTube kunnen veel leren van hoe Google zijn advertentieplatform heeft opgezet. Een van de belangrijkste lessen is dat relevantie de sleutel is. Hoe beter een advertentie aansluit bij de interesses van de kijker, hoe groter de kans dat deze effectief is. Dit betekent dat bedrijven moeten investeren in het leren kennen van hun doelgroep en hun campagnes daarop afstemmen.

Daarnaast is het van belang om te blijven experimenteren met verschillende soorten advertenties. YouTube biedt veel opties, van korte advertenties tot langere video’s en gesponsorde content. Door te testen welke vormen het beste werken voor hun specifieke product of dienst, kunnen bedrijven hun rendement optimaliseren. Zoals Google het zelf ook doet, blijft de sleutel tot succes een constante drang naar verbetering en innovatie.

Op de lange termijn is het duidelijk dat YouTube-reclame een belangrijk onderdeel blijft van Google’s inkomstenmodel, zelfs met de groeiende concurrentie. Adverteerders die de tijd nemen om de mogelijkheden van het platform te begrijpen, kunnen profiteren van de uitgebreide mogelijkheden om hun merk te laten groeien.

The post Hoe rendabel is Youtube-reclame voor Google? first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/hoe-rendabel-is-youtube-reclame-voor-google/feed 0
Werkt subliminale reclame, eigenlijk? https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/werkt-subliminale-reclame-eigenlijk https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/werkt-subliminale-reclame-eigenlijk#respond Wed, 05 Jun 2024 13:30:19 +0000 https://www.godverdommeweerreclame.com/?p=116 Subliminale reclame: je hebt er vast wel eens van gehoord. Misschien in een film gezien of er iets over gelezen in een tijdschrift. Maar wat is het precies, en werkt het echt zoals men vaak beweert? Laten we eens wat dieper ingaan op dit fascinerende onderwerp. Wat is subliminale reclame? Subliminale reclame verwijst naar boodschappen ...

>>Read more

The post Werkt subliminale reclame, eigenlijk? first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
Subliminale reclame: je hebt er vast wel eens van gehoord. Misschien in een film gezien of er iets over gelezen in een tijdschrift. Maar wat is het precies, en werkt het echt zoals men vaak beweert? Laten we eens wat dieper ingaan op dit fascinerende onderwerp.

Wat is subliminale reclame?

Subliminale reclame verwijst naar boodschappen die zo snel of subtiel worden weergegeven dat ze onder de drempel van bewuste waarneming vallen. Dit betekent dat je de boodschap niet bewust registreert, maar je onderbewuste het wel opvangt. Denk aan een flits van een beeld in een film of een woord dat heel kort opduikt in een advertentie. De theorie is dat deze subliminale boodschappen je kunnen beïnvloeden zonder dat je het door hebt.

De oorsprong van subliminale reclame

Het concept van subliminale reclame kreeg brede bekendheid in de jaren 50, toen marketeer James Vicary beweerde dat hij bioscoopbezoekers kon beïnvloeden door heel kort woorden als “Drink Coca-Cola” en “Eet popcorn” in films te flitsen. Volgens Vicary steeg de verkoop van Coca-Cola en popcorn dramatisch. Hoewel hij later toegaf dat zijn experimenten niet wetenschappelijk onderbouwd waren, was de kiem voor een langdurige fascinatie met subliminale boodschappen gelegd.

Mijn ervaring met subliminale boodschappen

Zelf was ik altijd sceptisch over het idee dat subliminale boodschappen echt konden werken. Tot ik tijdens een filmavond met vrienden een documentaire zag waarin werd beweerd dat subliminale boodschappen overal om ons heen zijn. De rest van de avond kon ik alleen nog maar denken aan alle advertenties en films die ik in mijn leven had gezien. Waren er echt subliminale boodschappen die mijn keuzes hadden beïnvloed? Het gaf me een ongemakkelijk gevoel.

Werkt het echt?

Hoewel het idee van subliminale reclame populair blijft, is het wetenschappelijke bewijs dat het daadwerkelijk werkt, mager. Verschillende studies hebben geprobeerd de effectiviteit van subliminale boodschappen te testen, maar de resultaten zijn vaak tegenstrijdig of beperkt in hun toepasbaarheid.

Onderzoek naar subliminale perceptie

Er zijn onderzoeken die suggereren dat subliminale perceptie bestaat, maar dat betekent niet automatisch dat subliminale reclame effectief is. Een studie uit 2006 door onderzoekers van de Universiteit van Utrecht toonde aan dat subliminale boodschappen kunnen leiden tot tijdelijke veranderingen in gedrag, maar alleen als de boodschap zeer relevant is voor de ontvanger. Als iemand bijvoorbeeld al dorst heeft, kan een subliminale boodschap over een drankje effect hebben. Maar zonder die dorst is de boodschap waarschijnlijk zinloos.

Voorbeelden uit de praktijk

Er zijn talloze verhalen over bedrijven die subliminale technieken zouden gebruiken om consumenten te beïnvloeden. Een bekend voorbeeld is de verpakking van Toblerone. In het logo van dit chocolademerk zou een verborgen beer te zien zijn, een knipoog naar de herkomst van het merk, Bern in Zwitserland. Dit soort subtiele visuele boodschappen kunnen de aandacht trekken zonder dat we het bewust door hebben.

Een persoonlijke anekdote

Ik herinner me een keer dat ik een nieuwe telefoon wilde kopen. Zonder er erg in te hebben, bleef mijn oog vallen op reclames van een bepaald merk. Uiteindelijk kocht ik die telefoon, en later vroeg ik me af of het wellicht door subliminale boodschappen kwam. Misschien was het toeval, misschien niet. Maar het zette me aan het denken over hoe beïnvloedbaar we eigenlijk zijn.

De ethiek van subliminale reclame

Een belangrijk aspect om te overwegen is de ethiek van subliminale reclame. Omdat deze vorm van adverteren inspeelt op ons onderbewuste zonder dat we ons er bewust van zijn, roept het vragen op over de eerlijkheid en integriteit van dergelijke praktijken. Veel mensen vinden het idee dat hun keuzes beïnvloed kunnen worden zonder hun medeweten verontrustend.

Wetgeving en regulering

In veel landen is subliminale reclame verboden of streng gereguleerd. In de Verenigde Staten verbood de Federal Communications Commission (FCC) het gebruik van subliminale technieken in radio- en televisie-uitzendingen al in de jaren 70. Ook in Europa zijn er strikte regels rondom de inzet van subliminale boodschappen in reclame-uitingen.

Hoe herken je subliminale reclame?

Hoewel het idee van subliminale reclame is dat je het niet bewust opmerkt, zijn er toch manieren om alert te zijn op subtiele beïnvloeding. Let bijvoorbeeld op visuele elementen die kort in beeld verschijnen of geluiden die moeilijk te onderscheiden zijn. Vaak zijn deze boodschappen verwerkt in een grotere context, waardoor ze minder opvallen maar toch een effect kunnen hebben.

Tips voor bewust consumentengedrag

Als je je zorgen maakt over de invloed van subliminale reclame, kun je proberen meer bewust te zijn van de media die je consumeert. Analyseer advertenties en probeer te begrijpen welke technieken worden gebruikt om je aandacht te trekken. Door kritischer te kijken, kun je beter inschatten of en hoe je wordt beïnvloed.

Hoewel het concept van subliminale reclame intrigerend is en zeker stof tot nadenken geeft, is er weinig wetenschappelijk bewijs dat het echt werkt zoals vaak wordt gesuggereerd. De impact van subliminale boodschappen lijkt beperkt en sterk afhankelijk van context en persoonlijke situatie. Wat wel duidelijk is, is dat de ethische implicaties en het gebrek aan transparantie rond deze praktijken tot veel discussie blijven leiden. Het blijft een fascinerend onderwerp dat ons dwingt na te denken over de subtiele manieren waarop we dagelijks worden beïnvloed.

The post Werkt subliminale reclame, eigenlijk? first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/werkt-subliminale-reclame-eigenlijk/feed 0
Waarom zijn superbowl reclamespots zo duur? https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/waarom-zijn-superbowl-reclamespots-zo-duur https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/waarom-zijn-superbowl-reclamespots-zo-duur#respond Fri, 10 Feb 2023 21:09:44 +0000 https://www.godverdommeweerreclame.com/?p=109 Dit weekend is het in de VS weer de SuperBowl. Dat is niet alleen hét sportieve hoogtepunt van het Amerikaanse sportjaar, het is ook de hoogmis van de reclame. Dit jaar spelen de Kansas City Chiefs tegen de Philadelphia Eagles, en het zal ongetwijfeld weer ge-wel-dig worden. Heb je je ooit afgevraagd waarom bedrijven miljoenen ...

>>Read more

The post Waarom zijn superbowl reclamespots zo duur? first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
de superbowlDit weekend is het in de VS weer de SuperBowl. Dat is niet alleen hét sportieve hoogtepunt van het Amerikaanse sportjaar, het is ook de hoogmis van de reclame. Dit jaar spelen de Kansas City Chiefs tegen de Philadelphia Eagles, en het zal ongetwijfeld weer ge-wel-dig worden.

Heb je je ooit afgevraagd waarom bedrijven miljoenen euro’s uitgeven aan 30 seconden tijd tijdens de Super Bowl? In deze blog gaan we dieper in op waarom dit zo is.

De Super Bowl: Hét evenement van het jaar

De Super Bowl is niet zomaar een voetbalkampioenschap. Het is ’s werelds grootste sportevenement en trekt jaarlijks miljarden kijkers over de hele wereld. Het is een evenement waar het hele gezin samenkomt om naar de wedstrijd te kijken en waar bedrijven hun grootste en meest creatieve reclamecampagnes lanceren.

De kracht van televisiereclame

Hoewel online advertising steeds belangrijker wordt, is televisiereclame nog steeds één van de meest krachtige manieren om je boodschap over te brengen. De Super Bowl is hiervan het ultieme voorbeeld. Bedrijven weten dat er een enorm publiek is dat naar de wedstrijd kijkt en ze willen hier graag deel van uitmaken.

De aandacht van miljarden mensen

Door een reclame tijdens de Super Bowl te lanceren, weet je zeker dat miljarden mensen je boodschap zullen zien. Het is de perfecte kans om op een grote manier te adverteren en je product of dienst onder de aandacht te brengen van een breed publiek. En omdat de wedstrijd zo’n groot publiek trekt, weten bedrijven ook zeker dat deze aandacht ook betekent dat ze veel mensen bereiken die ze anders misschien nooit hadden kunnen bereiken.

Het creëren van een impact

Met zo’n groot publiek is het belangrijk dat je reclame indruk maakt. Bedrijven weten dat ze maar 30 seconden hebben om de aandacht van de kijkers te trekken en ze willen daarom zoveel mogelijk uit die tijd halen. Dit betekent dat ze hun allerbeste reclames maakten, met de meest creatieve ideeën en de beste special effects.

De waarde van de Super Bowl als marketinginstrument

Door deze combinatie van een groot publiek, impactvolle reclames en de unieke kans om op zo’n grote schaal te adverteren, is het geen verrassing dat bedrijven miljoenen euro’s uitgeven aan een Super Bowl reclame. Maar het is niet alleen de kosten van de advertentie zelf; bedrijven moeten ook rekening houden met de kosten van productie, special effects en promotie. Het resultaat is een hoge prijs voor een 30-seconden spot tijdens de Super Bowl, maar de waarde die dit oplevert, is onbetaalbaar voor veel bedrijven.

De resultaten van Super Bowl reclames

Niet alleen leveren Super Bowl reclames op korte termijn aandacht en impact op, ze blijven ook op lange termijn effect hebben. Bedrijven rapporteren vaak een significante toename van verkoop, zoekverkeer en merkbekendheid na de Super Bowl. Dit komt door het enorme publiek dat de reclames ziet, maar ook door de herhaalde aandacht die ze krijgen op social media en nieuwsberichten.

The post Waarom zijn superbowl reclamespots zo duur? first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/waarom-zijn-superbowl-reclamespots-zo-duur/feed 0
Welke elementen maken een goed reclamefilmpje? https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/welke-elementen-maken-een-goed-reclamefilmpje https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/welke-elementen-maken-een-goed-reclamefilmpje#respond Fri, 10 Feb 2023 21:03:39 +0000 https://www.godverdommeweerreclame.com/?p=104 Reclamefilmpjes zijn tegenwoordig onmisbaar voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun producten of diensten te promoten. Of je nu een klein bedrijf bent of een multinational, een goed reclamefilmpje kan je helpen om jouw boodschap over te brengen aan jouw doelgroep. Maar wat maakt nou eigenlijk een goed reclamefilmpje? Hieronder bespreken we ...

>>Read more

The post Welke elementen maken een goed reclamefilmpje? first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
Reclamefilmpjes zijn tegenwoordig onmisbaar voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun producten of diensten te promoten. Of je nu een klein bedrijf bent of een multinational, een goed reclamefilmpje kan je helpen om jouw boodschap over te brengen aan jouw doelgroep. Maar wat maakt nou eigenlijk een goed reclamefilmpje? Hieronder bespreken we de belangrijkste elementen.

elementen goed reclamefilmpjeEen heldere boodschap

Het allerbelangrijkste element van een goed reclamefilmpje is een heldere boodschap. Je wilt namelijk dat jouw doelgroep weet wat je aanbiedt en waarom ze dat moeten willen. Zorg ervoor dat je boodschap concreet, duidelijk en uniek is.

Probeer ook een emotionele verbinding te maken met jouw doelgroep, bijvoorbeeld door te laten zien hoe jouw product of dienst hen kan helpen bij hun problemen of verlangens.

Een aantrekkelijke beeldvorming

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, dus het is belangrijk dat de beeldvorming in jouw reclamefilmpje aantrekkelijk is. Zorg voor mooie beelden, heldere kleuren en een fijne compositie. Ook de muziek en de geluiden spelen hierin een belangrijke rol. Kies voor een muziekstijl die bij jouw product of dienst past en die emotioneel aanspreekt.

Een verhaal met impact

Een verhaal met impact is belangrijk voor het maken van een goed reclamefilmpje. Dit verhaal moet de aandacht trekken en de boodschap ondersteunen. Hierbij kun je denken aan een verhaal over hoe jouw product of dienst iemand heeft geholpen, of over een specifiek aspect van jouw product of dienst dat je wilt benadrukken. Probeer het verhaal op een creatieve manier te vertellen en zorg dat het uniek is.

Een duidelijke oproep tot actie

Tot slot is het belangrijk om in jouw reclamefilmpje een duidelijke oproep tot actie te hebben. Laat jouw doelgroep weten wat ze moeten doen na het zien van jouw reclamefilmpje, bijvoorbeeld door hen uit te nodigen om jouw product of dienst te proberen of door hen te vragen om jouw website te bezoeken. Zorg dat de oproep tot actie duidelijk is en dat het gemakkelijk is voor jouw doelgroep om deze uit te voeren.

Wij hopen dat dit artikel je heeft geholpen om een beter begrip te krijgen van wat nodig is om een goed reclamefilmpje te maken. Mocht je nog vragen hebben, of wil je hulp bij het maken van jouw eigen reclamefilmpje, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

The post Welke elementen maken een goed reclamefilmpje? first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/welke-elementen-maken-een-goed-reclamefilmpje/feed 0
Prachtige satire-advertentie over Bitcoin scams https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/prachtige-satire-advertentie-over-bitcoin-scams https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/prachtige-satire-advertentie-over-bitcoin-scams#respond Sun, 10 Jan 2021 00:56:45 +0000 https://www.godverdommeweerreclame.com/?p=92 Bitcoin gaat hard. Momenteel staat de bitcoinprijs op zo’n $41.000 en het lijkt erop alsof we nog wel een stukje omhoog gaan met grote instituties als Grayscale en nu zelfs Amerikaanse banken die BTC lijken te ondersteunen. Prachtig. Maar: er is ook sprake van heel wat fraude, oplichting en misbruik van de onwetendheid van mensen ...

>>Read more

The post Prachtige satire-advertentie over Bitcoin scams first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
Bitcoin gaat hard. Momenteel staat de bitcoinprijs op zo’n $41.000 en het lijkt erop alsof we nog wel een stukje omhoog gaan met grote instituties als Grayscale en nu zelfs Amerikaanse banken die BTC lijken te ondersteunen. Prachtig. Maar: er is ook sprake van heel wat fraude, oplichting en misbruik van de onwetendheid van mensen die wel eens van Bitcoin gehoord hebben, maar niet weten wat het nu écht is. Daar speelt deze satirevideo mooi op in.

Nee, zo duidelijk zijn de meeste Bitcoin-scams niet, maar het zit wel vaak in deze richting. Trap er niet in! Koop een bitcoin, en zet hem veilig weg. Dàt is het beste advies dat iemand je kan geven!

The post Prachtige satire-advertentie over Bitcoin scams first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/prachtige-satire-advertentie-over-bitcoin-scams/feed 0
Volkswagen: vertrouw niet alle oude mevrouwtjes… https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/volkswagen-vertrouw-niet-alle-oude-mevrouwtjes https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/volkswagen-vertrouw-niet-alle-oude-mevrouwtjes#respond Sun, 27 Sep 2015 17:11:48 +0000 http://www.godverdommeweerreclame.com/?p=81 Dit heeft alles wat een goed reclamefilmpje moet hebben: humor, focus op core values van het bedrijf en leuke beelden om je ogen aan het scherm te houden. Ik ben sowieso al een fan van leuke reclamefilmpjes van automerken, maar deze komt nu toch echt wel binnen bovenaan de lijst van topreclamefilmpjes. Volkswagen staat dan ...

>>Read more

The post Volkswagen: vertrouw niet alle oude mevrouwtjes… first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
Dit heeft alles wat een goed reclamefilmpje moet hebben: humor, focus op core values van het bedrijf en leuke beelden om je ogen aan het scherm te houden. Ik ben sowieso al een fan van leuke reclamefilmpjes van automerken, maar deze komt nu toch echt wel binnen bovenaan de lijst van topreclamefilmpjes.

Volkswagen staat dan wel in een gigantische shit storm momenteel met hun fraudezaak in de VS – maar dit maakt voor mij alles goed! 🙂

The post Volkswagen: vertrouw niet alle oude mevrouwtjes… first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/volkswagen-vertrouw-niet-alle-oude-mevrouwtjes/feed 0
Vaping gaat in tegen Big Tobacco https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/vaping-gaat-in-tegen-big-tobacco https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/vaping-gaat-in-tegen-big-tobacco#respond Thu, 27 Aug 2015 17:12:38 +0000 http://www.godverdommeweerreclame.com/?p=83 Met dit filmpje wil een Amerikaanse actiegroep de desinformatie over het elektronisch roken tegengaan in de VS. Het is een sterk filmpje waarin vooral heel veel foute informatie op een snelle manier wordt tegengesproken. Daarnaast is er een website rond gebouwd die heel erg veel diepe info geeft en de consument een eerlijker beeld wil ...

>>Read more

The post Vaping gaat in tegen Big Tobacco first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
Met dit filmpje wil een Amerikaanse actiegroep de desinformatie over het elektronisch roken tegengaan in de VS. Het is een sterk filmpje waarin vooral heel veel foute informatie op een snelle manier wordt tegengesproken. Daarnaast is er een website rond gebouwd die heel erg veel diepe info geeft en de consument een eerlijker beeld wil geven van wat de e-sigaret juist is en wat ze doet.

Alles wat mensen kan helpen stoppen met roken vinden wij de moeite, en dus de inzending van vapevideos.eu met plezier hier op de site!

The post Vaping gaat in tegen Big Tobacco first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/vaping-gaat-in-tegen-big-tobacco/feed 0
Old Spice is back! https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/old-spice-is-back https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/old-spice-is-back#respond Fri, 07 Aug 2015 10:44:45 +0000 http://www.godverdommeweerreclame.com/?p=77 Ik ga er niet te veel woorden aan vuilmaken. Old Spice is een echte reclametopper en ze hebben alweer een prachtige campagne opgezet, onder andere met hun oorspronkelijke old spice guy!

The post Old Spice is back! first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
Ik ga er niet te veel woorden aan vuilmaken. Old Spice is een echte reclametopper en ze hebben alweer een prachtige campagne opgezet, onder andere met hun oorspronkelijke old spice guy!

The post Old Spice is back! first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/old-spice-is-back/feed 0
Informatieve reclamefilmpjes: Suivo Telematics https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/informatieve-reclamefilmpjes-suivo-telematics https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/informatieve-reclamefilmpjes-suivo-telematics#respond Wed, 15 Jul 2015 17:20:56 +0000 http://www.godverdommeweerreclame.com/?p=85 Een cutting edge Belgisch bedrijf in de GPS-niche, maar vooral een bedrijf dat goed begrepen heeft dat goede video-content op het internet niet kort-kort moet zijn maar vooral boeiend en goed informerend. Als dochter van de Chronos-groep hebben ze natuurlijk de resources om voor mooie filmpjes te zorgen, maar dit knappe filmpje waarin ze één ...

>>Read more

The post Informatieve reclamefilmpjes: Suivo Telematics first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
Een cutting edge Belgisch bedrijf in de GPS-niche, maar vooral een bedrijf dat goed begrepen heeft dat goede video-content op het internet niet kort-kort moet zijn maar vooral boeiend en goed informerend. Als dochter van de Chronos-groep hebben ze natuurlijk de resources om voor mooie filmpjes te zorgen, maar dit knappe filmpje waarin ze één van hun succesvolle cases toelichten is toch vooral een voorbeeld van hoe het moet. Duidelijke info, kwalitatieve stemmen en mooie beelden die schetsen hoe hun product het dagdagelijkse werk in de onderneming van hun klant heeft vergemakkelijkt.

Mooi werk, Suivo!

The post Informatieve reclamefilmpjes: Suivo Telematics first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/informatieve-reclamefilmpjes-suivo-telematics/feed 0
Lekker weertje, ahum… https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/lekker-weertje-ahum https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/lekker-weertje-ahum#respond Wed, 06 Aug 2014 18:30:36 +0000 http://www.godverdommeweerreclame.com/?p=68 Stralend weer, lachende, spelende kinderen. Groene velden vol met zonnebadende mensen en zwembaden binnen en buiten overvol met zwemmende, spelende, spartelende,… kinderen en volwassenen. Leuk toch, en écht zomers ook. Alleen wel jammer dat het op dit eigenste moment wel redelijk hard aan het regenen is. Maar ja, dat is ook weer echt typisch Belgisch ...

>>Read more

The post Lekker weertje, ahum… first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
Stralend weer, lachende, spelende kinderen. Groene velden vol met zonnebadende mensen en zwembaden binnen en buiten overvol met zwemmende, spelende, spartelende,… kinderen en volwassenen. Leuk toch, en écht zomers ook.

Alleen wel jammer dat het op dit eigenste moment wel redelijk hard aan het regenen is. Maar ja, dat is ook weer echt typisch Belgisch weer natuurlijk. En eerlijk, het is al wel redelijk goed weer geweest deze zomer. Misschien de moeite om zelf wel eens te gaan bezoeken daar in Beveren (als het tenminste nog wil op houden met regenen, that is)

 

The post Lekker weertje, ahum… first appeared on Godverdomme, Weer Reclame!.

]]>
https://www.godverdommeweerreclame.com/filmpje/lekker-weertje-ahum/feed 0